Yoga

Kan yoga zinvol zijn?
Yoga is aandacht voor jezelf!

 “Ik vind het een eer om yoga uit te dragen,
zodat mensen zichzelf kunnen ervaren in wie ze werkelijk zijn.”

  • Wil je je energieker voelen?
  • Last van spanning of stress?
  • Behoefte aan verdieping?
  • Flexibiliteit?
  • Vitaliteit ervaren door een optimale adem?
  • Tevreden?
 • Gewoon lekker in je vel zitten?

Dan kan yoga zinvol zijn!


Hatha Yoga
Hatha yoga is een klassieke, traditionele vorm van yoga en is vrij toegankelijk. Het gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen worden aangepast aan ieders mogelijkheden vanuit respect voor je lichaam. Elke les eindigt met een ontspanning.

Door al onze ervaringen in het leven hebben we een bepaald bewegingspatroon opgebouwd, met ons lichaam en onze spieren en mentaal in onze gedachtenpatronen. Wanneer je yoga een tijd lang consequent beoefent, heeft het effect op lichaam én geest. Je wordt je bewuster van je lichaam, je denkwijze, van de keuzes die je maakt in het leven en waarom je ze maakt. Het maakt duidelijk hoe je omgaat met spanning je adem en de invloed die dit heeft op jou als mens. Al met al maakt yoga je bewuster en brengt je dichter bij jezelf, wie jij bent, jouw weg. Het mooie van yoga is: of je het nu doet om fitheid te ervaren of voor meer verdieping en bewustwording yoga biedt het allebei. Iedereen kan er iets uit halen.

Voor wie
Alleen door zelf yoga te doen, kun je ervaren wat het voor jou kan betekenen. Je hoeft niet heel lenig of sportief te zijn. Omdat je de houdingen en ademtechnieken op elk niveau kunt beoefenen, is yoga voor iedereen geschikt. Bij yoga forceer je je lichaam niet en respecteer je je eigen grenzen. Ik zorg ervoor dat iedereen in een groep tot zijn recht komt.

De lessen
Je kunt op elk moment starten met yoga. Iedereen, jong en oud, is welkom. Er is geen onderscheid tussen beginners en gevorderden. Ik bied de lessen aan en kijk naar individuele aanpassingen en uitdagingen. Mijn aanpak is: helder, praktisch, inspirerend en dynamisch.

Gedurende het jaar geef ik verschillende lessenreeksen van tien of meerdere lessen. De eerste reeks start ieder jaar in januari, de tweede in september. Daarnaast verzorg ik gedurende de zomer een kortere serie. Omdat er een bepaalde opbouw in de lessen zit, heb je er het meeste profijt van als je de hele serie volgt. Als je liever voor losse lessen kiest, kan dat uiteraard ook.

Kosten
– Serie van 13 lessen €130,-
– Een losse les € 12,- en een proefles € 12,- (op aanvraag)

AVG vanaf mei 2018 is er een akkoord nodig om yogaroosters te sturen via de mail. Ook is er een akkoord nodig betreffende communicatie van lessen via mail en uitwisselen van gegevens zoals, naam en mailadres.

Waar
De yogalessen vinden plaats in een sfeervolle yogastudio van het centrum Suo – Marte
aan de Keizersmantel  447 – 453 in Sneek. (ruime gratis parkeergelegenheid direct voor de deur)

Wanneer?
Nieuwe lessen starten vanaf 14 januari 2020 en bestaan uit een serie van 13 lessen.

Dinsdagochtend:     10.00 – 11.00 uur Senioren yoga

Dinsdagavond:         18.45 – 19.45 uur Hatha yoga

Dinsdagavond:         20.00 – 21.00 uur Hatha yoga

 

Voor het actuele overzicht en/of zelf af te drukken klik hier

Andere mogelijkheden
Behalve de groepslessen, is er meer mogelijk. Wil je individueel of als bedrijf yoga ervaren?
Het kan allemaal. Informeer naar de mogelijkheden:  https://yoga-sneek.nl/contact/

Privacy Statement (AVG) t.a.v. Yoga.