Haptonomie

logo praktijk 2015
Onze huidige maatschappij die vooral op effectiviteit en prestatie gericht is, daarin zijn onze contacten vaak functioneel en oppervlakkig. Haptonomie houdt zich niet bezig met deze vorm van contacten maar meer met de ons in het gemoed rakende contacten. Het zijn vooral deze contacten die voor zelfontplooiing en het persoonlijk welbevinden van belang zijn.

             “ In verbondenheid jezelf kunnen zijn “.

“Ik voel me bij je thuis, ik voel me op mijn gemak, ik ben mezelf”


Haptotherapie   ( momenteel is er een cliëntenstop)
Haptotherapie is een begeleidingsvorm die is gebaseerd op de principes van de haptonomie, de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven. Het is een goede ingang om mensen meer bij zichzelf te laten zijn. In onze huidige maatschappij zijn prestatie en effectiviteit belangrijk en wordt een affectief aanbod weinig gegeven.

Vaak handelen we puur vanuit ons denken, terwijl ons lichaam vanuit ons gevoel iets anders aangeeft. Wanneer uw gevoelens en gedachten niet in overeenstemming zijn met uw handelen, kunnen er lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. Als we luisteren naar de signalen van ons lichaam kunnen we veel over onszelf te weten komen.

Bij haptotherapie staat het samen zoeken, ontdekken en ontwikkelen van de gevoelsvermogens op de voorgrond. Zodat u luisterend naar uw gevoel keuzes kunt maken en op grond daarvan uw eigen leven vorm kunt geven.

Wanneer kan haptotherapie zinvol zijn?

  • Bij spanning en stress gerelateerde klachten.
  • Vastzitten in bepaalde patronen of moeite hebben met het maken van keuzes.
  • Faalangst.
  • Emotioneel trauma.
  • Acceptatie en verwerking van verlies.
  • Overbelast of een burn-out.
  • Moeite met intimiteit binnen relaties.
  • Relationele problemen.
  • Of gewoon niet lekker in je vel?


Ook kinderen
Iedereen is welkom, ook kinderen. Zij verstaan de taal van de haptonomie goed omdat hun verstand nog niet de boventoon voert.
Daarnaast ben ik gespecialiseerd in relatieproblematiek, stervensbegeleiding en trauma-problematiek.

Werkwijze
De eerste afspraak bestaat uit een intake om samen naar de hulpvraag te kijken of Haptotherapie passend voor je is. Meestal volgen er meerdere afspraken en soms verwijs ik door. Een sessie bestaat uit een combinatie van praten, oefeningen en aanraking. Na een aantal sessies evalueren we of haptotherapie de juiste therapie voor je is.

Waar
Mijn praktijkruimte is gevestigd aan de Keizersmantel 447 te Sneek  in het centrum Suo Marte, aan de Keizersmantel 447 te Sneek.
U kunt er voor de deur goed en gratis parkeren.

Kosten
– Haptotherapie:  intake   60 min €66,50
– Haptotherapie:  consult 50 min €66,50

Vergoeding
Voor eventuele vergoedingen; informeer bij uw zorgverzekeraar.

Contact

Cliëntenstop  2019.
U kunt altijd een afspraak maken via de afsprakenservice per telefoon: 0515 – 462635 óf rechtstreeks bij mij (indien niet bezet) 06 – 30334227
Uiteraard kunt u mij ook mailen

Annuleren van de afspraak
Praktijk Akkersdijk hanteert een 24 uurs regeling, afspraken annuleren binnen 24 uur worden in rekening gebracht.

Privacy Statement (AVG) t.a.v. haptotherapie.